Kalastuskausi Tenolla alkoi – saalisilmoitus on pakollinen ja saalismääriä voi seurata verkossa

Kalastus- ja saalistilastot ovat tärkeä osa Tenojoen lohikantojen tilan seurantaa.
Kaikkien Tenolla kalastavien, niin paikallisten kuin kalastusmatkailijoiden, on ilmoitettava saaliinsa tai se, etteivät saaneet saalista.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tenojoen kalastuskausi on käynnistynyt kalastusmatkailijoiden osalta 10. kesäkuuta. Luonnonvarakeskuksen verkkosivuilla voi seurata Tenon Suomen puolen kalastusmatkailijoiden ilmoittamia lohisaaliita. Saalisseuranta päivittyy jatkuvasti aina kalastuskauden loppuun asti.

Verkkopalvelussa on nähtävissä Tenojoen kalastusmatkailijoiden ilmoittamat lohisaaliit viikkokohtaisesti eri painoluokkiin jaoteltuna. Lisäksi sivuilta löytyy tietoa lohisaaliin jakautumisesta eri kalastusalueille: Nuorgamiin, Vetsikkoon, Utsjoelle ja Outakoskelle. Sivuston kautta voi esimerkiksi seurata yli 20-kiloisten suurlohien saalismäärien kehittymistä tai alle kolmekiloisten pikkulohien määrän suhdetta isompiin lohiin.

Kaudesta 2017 alkaen lohi- ja meritaimensaaliiden ilmoittaminen muuttui Tenojoen vesistössä pakolliseksi. Kaikkien kalastajien, niin paikallisten kuin kalastusmatkailijoiden, on ilmoitettava lohisaaliinsa tai se, etteivät saaneet saalista. Molemmat tiedot ovat yhtä tärkeitä ja ne vaikuttavat merkittävästi lopullisen saalistilaston luotettavuuteen.

Kalastusmatkailijat tekevät saalisilmoituksen lupakohtaisesti verkkopalvelun kautta kunkin luvan päättymisen jälkeen. Kalastaja saa luvan päätyttyä sähköpostiinsa linkin, jota kautta kalastus- ja saalisilmoitus annetaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kalastus- ja saalistilastot ovat tärkeä osa Tenojoen lohikantojen tilan seurantaa. Suomen puolella tilastoinnista vastaa Luonnonvarakeskus. Tutkimustietoja hyödynnetään Tenon lohikantojen hoidossa ja kalastuksen säätelytarpeiden arvioinnissa.

Saalisseuranta on osoitteessa kalahavainnot.fi/tenojoen-lohisaaliit

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.