Karpaloinen banoffee

(4 annosta)
4 digestivekeksiä
1 tölkki karamellisoitua maitotiivistettä
1 suuri, kypsä banaani
2 dl karpaloita
1 dl kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tl kaakaojauhetta
Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin.
Murustele jokaisen maljan pohjalle keksi. Lisää päälle kerros karamellisoitua maitotiivistettä ja ripottele sen pinnalle osa karpaloista. Viipaloi banaani ja peitä karpalokerros banaaniviipaleilla. Vatkaa kerma ja annostele se kulhojen pinnalle.
Siivilöi kermavaahdon pintaan hiukan kaakaojauhetta ja ripottele koristeeksi loput karpalot.
Vinkki! Karamellisoitu kondensoitu maito on tölkissä myytävää valmista kinuskia. Tavallisen kondensoidun maidon voi karamellisoida itse keittämällä avaamatonta tölkkiä noin kolme tuntia runsaassa vedessä. Voit käyttää reseptiin myös muita kaupan kinuskikastikkeita.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Luonnonsuojeluliitto luokittelisi valkohäntäpeuran haitalliseksi vieraslajiksi ‒ sen tilalle pitäisi levitä saksanhirvi, jotta suurpedoilla riittäisi ravintoa24.5.
- ”Ei pidä jäädä pelkästään hakkeen ympärille pyörimään” ‒ ministeri Kurvisen mukaan on kyse laajemmasta ongelmasta06:00
- Jatkuvan kasvatuksen lopputulos on puhdas kuusikko, jos aukkoja ei tehdä23.5. Tilaajalle
- Jäitä hattuun, metsänomistajat ‒ metsäyhtiöissä on varmaan laskettu, että kustannuskriisissä kärvistelevät viljelijät myyvät puita hinnalla millä hyvänsä22.5.
- Sveriges Radio: Ruotsin hallitus lupaa vähentää susien määrää ‒ maan susikanta on kuin varkain tuplaantunut24.5.
- Aarre | Video: Metsähallitus kulotti 12 hehtaarin aukon Ranualla viime kesänä ‒ katso, miten kulotus eteni23.5.
- Keskustan Aittakumpu patistelee puolustamaan suomalaista metsäenergiaa ‒ ”Osaamistamme pitää viedä muualle eikä muualta tuoda haitallisia oppeja”24.5.