Karpaloinen banoffee
Helppotekoinen, annoksiksi koottu banoffee saa mukavaa kirpeyttä karpaloista.(4 annosta)
4 digestivekeksiä
1 tölkki karamellisoitua maitotiivistettä
1 suuri, kypsä banaani
2 dl karpaloita
1 dl kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tl kaakaojauhetta
Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin.
Murustele jokaisen maljan pohjalle keksi. Lisää päälle kerros karamellisoitua maitotiivistettä ja ripottele sen pinnalle osa karpaloista. Viipaloi banaani ja peitä karpalokerros banaaniviipaleilla. Vatkaa kerma ja annostele se kulhojen pinnalle.
Siivilöi kermavaahdon pintaan hiukan kaakaojauhetta ja ripottele koristeeksi loput karpalot.
Vinkki! Karamellisoitu kondensoitu maito on tölkissä myytävää valmista kinuskia. Tavallisen kondensoidun maidon voi karamellisoida itse keittämällä avaamatonta tölkkiä noin kolme tuntia runsaassa vedessä. Voit käyttää reseptiin myös muita kaupan kinuskikastikkeita.
Artikkelin aiheetMetsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.

- Osaston luetuimmat

