MT Metsä

Karpaloinen banoffee

Helppotekoinen, annoksiksi koottu banoffee saa mukavaa kirpeyttä karpaloista.
Karpalot tasoittavat mukavasti kinuskin ja banaanin makeutta.
Karpalot tasoittavat mukavasti kinuskin ja banaanin makeutta. Kuva: Vesa-Matti Väärä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(4 annosta)

4 digestivekeksiä

1 tölkki karamellisoitua maitotiivistettä

1 suuri, kypsä banaani

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 dl karpaloita

1 dl kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 tl kaakaojauhetta

Kokoa jälkiruoka annos­maljoihin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Murustele jokaisen maljan pohjalle keksi. Lisää päälle kerros karamellisoitua maitotiivistettä ja ripottele sen pinnalle osa karpaloista. Viipaloi banaani ja peitä karpalokerros banaaniviipaleilla. Vatkaa kerma ja annostele se kulhojen pinnalle.

Siivilöi kermavaahdon pintaan hiukan kaakao­jauhetta ja ripottele koristeeksi loput karpalot.

Vinkki! Karamellisoitu kondensoitu maito on tölkissä myytävää valmista kinuskia. Tavallisen kondensoidun maidon voi karamellisoida itse keittämällä avaamatonta tölkkiä noin kolme tuntia runsaassa vedessä. Voit käyttää reseptiin myös muita kaupan kinuski­kastikkeita.

Lue lisää