Alkuperä esille ravintolassa
EU kiristää brasilialaisen lihan tuontia, sillä se ei ole saanut kitkettyä maata ravistelevaa lihaskandaalia. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) perää kaikkien maasta Suomeen tuotavien lihaerien tarkastamista. Hän vaatii myös tuontikieltoa, mikäli maa ei korjaa havaittuja puutteita. (MT 28.6.)
Valtaosa brasilialaislihasta päätyy Suomessa ravintoloihin. Tähän asti ravintolalihan alkuperää ei ole tarvinnut merkitä, mutta Lepän mukaan asiaan ehdotetaan muutosta: lihan ja kalan alkuperä halutaan esille kirjallisesti. Maailman suurimpiin lihanviejiin kuuluvan Brasilian ongelmia tuskin saadaan kerralla kuriin. Kuluttajille alkuperätieto tarkoittaa kuitenkin aitoa mahdollisuutta suosia turvallisesti tuotettua kotimaista lihaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
