Kristillisten Päivi Räsänen: "On epätodellinen kokemus joutua poliisikuulusteluun Raamatun opetusten vuoksi maassa, jolla on pitkät juuret sanan- ja uskonnonvapaudessa" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Kristillisten Päivi Räsänen: "On epätodellinen kokemus joutua poliisikuulusteluun Raamatun opetusten vuoksi maassa, jolla on pitkät juuret sanan- ja uskonnonvapaudessa"

Räsäsen toimiin liittyen on käynnissä kaksi erillistä poliisitutkintaa.
Jaana Kankaanpää
Räsänen huomauttaa, että hän oli jo viime vuoden marraskuussa poliisikuulustelussa, jossa keskityttiin kristillisen uskon käsitteisiin.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen hämmästelee sitä, että häntä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Rikosepäilyihin liittyen Helsingin poliisilaitos on kutsunut hänet kuulusteluun ensi viikolla.

Kuulustelu koskee Räsäsen mukaan valtakunnansyyttäjän määräämää esitutkintaa Räsäsen vuonna 2004 kirjoittamasta pamfletista ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”. Räsänen uskoo, että vanhan kirjoituksen esiin nostaminen ja siitä rikosilmoituksen tekeminen liittyi toiseen esitutkintaan hänen viime vuoden kesäkuussa julkaisemastaan twiitistä, jossa hän käsitteli kirkon päätöstä tukea Helsinki Pride- tapahtumaa ja jakoi kuvan aiheeseen liittyvistä Raamatun jakeista.

"Mieleeni ei edes noussut ajatus, että julkaisuni voisi olla lain vastainen", hän vakuuttaa tiedotteessaan.

Räsänen huomauttaa, että hän oli jo viime vuoden marraskuussa poliisikuulustelussa, jossa keskityttiin kristillisen uskon käsitteisiin.

"On hämmentävä, epätodellinen kokemus joutua poliisikuulusteluun Raamatun opetusten vuoksi maassa, jolla on pitkät juuret sanan- ja uskonnonvapaudessa", hän sanoo.

Kansanedustaja lisää, että tällaisia uutisia on kuultu aiemmin esimerkiksi Pohjois-Koreasta ja entisen Neuvostoliiton oloista. Lisäksi hän painottaa, että sanan- ja uskonnonvapaus ovat demokratian kulmakiviä.

"Kristitylle Raamattu on Jumalan sanaa. Uskonnonvapautta loukataan syvästi, jos kiistetään oikeus olla samaa mieltä Raamatun opetusten kanssa", Räsänen toteaa.

Räsäsen toimiin liittyen on käynnissä kaksi erillistä poliisitutkintaa. Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää:

Sari Essayah: Rikostutkinta Päivi Räsäsen pamfletista tyrmistyttää – "Perustelu tarkoittaa, että kaikki tähän aikaan soveltumaton materiaali netissä, kirjastoissa ja kirpputoreilla on tuhottava"

Lue lisää

Lehdistön uhka ei ole Yle vaan Google ja Facebook

Eduskunnan täysistunnossa käsitellään tänään, saako valtakunnansyyttäjä syyttämisluvan perussuomalaisten Mäenpään vieraslajipuheista

Päivi Räsänen antaa tukensa kenttäpiispan blogitekstille – "Särkiön analyysi syntyvyyden vähenemisen yhteydestä avioliiton asemaan, seksuaalietiikan romahdukseen ja sukupuolihämmennykseen on osuva"

KRP päästi suojainkauppojen tutkinnan yhteydessä kiinni otetut vapaaksi, asian selvittäminen silti jatkuu