Poikkeusluvalla ammutut valkoposkihanhet pitää hävittää joko hautaamalla tai polttamalla – Mikko Kärnä järkyttyi: "Tämä on törkeää ekotuhlausta ja riistan halveksimista" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Poikkeusluvalla ammutut valkoposkihanhet pitää hävittää joko hautaamalla tai polttamalla – Mikko Kärnä järkyttyi: "Tämä on törkeää ekotuhlausta ja riistan halveksimista"

Kärnä vaatii ympäristöministeriöltä nopeita toimia asian korjaamiseksi.
Lari Lievonen
Kansanedustajan mielestä valkoposkihanhet kuuluvat juuresten ja punaviinin kanssa valurautapataan, eivät polttouuniin.

Kuten MT aiemmin kertoi, ampuja ei saa pitää poikkeusluvalla ampumaansa valkoposkihanhea.

Varsinais-Suomen ely-keskuksen ylitarkastaja Salli Uljas totesi aiemmin Maaseudun Tulevaisuudelle, että linjauksen taustalla on luonnonsuojelulain yleisperiaate, jonka mukaan kuollutta, rauhoitettua eläintä ei saa ottaa haltuun.

"Linnut pitää haudata. Sellaiset viljelijät, joilla on käyttöön soveltuva lämpövoimalauuni, voivat myös polttaa ampumansa hanhet", Uljas sanoi.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on suorastaan järkyttynyt siitä, että valkoposkihanhet pitää hävittää, eikä ampuja saa pitää niitä.

"Tämä on törkeää ekotuhlausta ja riistan halveksimista aikana, jolloin meidän kaikkien tulisi kiinnittää huomiota elämäntapamme ekologisuuteen. Vaadin ympäristöministeriöltä nopeita toimenpiteitä tämän asian korjaamiseksi", Kärnä jyrähtää tiedotteessa.

Kansanedustajan mielestä valkoposkihanhet kuuluvat juuresten ja punaviinin kanssa valurautapataan, eivät polttouuniin.

"Niiden syömisen tulisi olla perusoikeus viljelijöille, joiden viljelyksiä ne yrittävät tuhota, ja joille on myönnetty oikeus niiden ampumiseen", hän sanoo.

Lue lisää:

Poikkeusluvalla ammutut valkoposkihanhet joko haudataan tai poltetaan, ampuja ei saa pitää lintuja

Tohmajärvelle myönnettiin poikkeuslupa valkoposkihanhien ampumiseen – "Viljelyvahinkojen estämiseen ei ole ollut osoitettavissa muuta ratkaisua"

Hallituksen sisällä täysin eri näkemys valkoposkihanhista – keskusta ja RKP tahtovat pienentää kantaa, vihreät vastustaa

Lue lisää

Kokoomuksen Orpo vaatii MT kolumnissaan valkoposkihanhien metsästystä

Luonnonsuojeluliitto hakoteillä

Viljatori valjastettiin auttamaan valkoposkihanhien aiheuttamasta rehupulasta kärsiviä tiloja

Asiantuntija, joka ansaitsee kiitoksen