Politiikka

Poliisiylijohtaja paljastaa: Poliisien määrää lisätään etenkin harvaan asutuilla seuduilla – viranomaisten näkyvyyden parantamiseen käytettävissä 4,1 miljoonaa euroa

Lopullisen päätöksen määrärahan käytöstä tekee sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.). Asiasta on odotettavissa tietoa ensi viikolla.
Kari Salonen
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo, että poliisi saa tätä niin sanottua näkyvyysrahaa 4,1 miljoonaa euroa ensi vuodelle.

Hallitusohjelman mukaan viranomaisten on määrä lisätä näkyvyyttään erityisesti harvaan asutuilla seuduilla. Poliisin näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että poliisien määrää lisätään 7 500 viranomaiseen vuoteen 2022 mennessä.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että poliisi saa tätä niin sanottua näkyvyysrahaa 4,1 miljoonaa euroa ensi vuodelle. Koko 4,1 miljoonan euron potti ei Kolehmaisen mukaan ole käytettävissä harvaan asuttujen seutujen poliisipalveluiden parantamiseen, mutta osuus on kuitenkin huomattava.

"Puhutaan ihan kunnon lisäyksestä harvaan asuttujen alueiden turvaamiseen. Voisi sanoa, että se haukkaa suurimman osuuden tästä 4,1 miljoonasta", hän lisää.

Kolehmainen kertoo, että sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tekee asiasta lopullisen päätöksen. Poliisiylijohtajan mukaan rahan jakautumisesta eri kohteisiin saadaan näillä näkymin tietoa ensi viikon aikana.

Sisäministeriön mukaan poliisien määrä on vähentynyt vuosikymmenessä lähes 400 henkilöllä. Viime vuonna poliiseja oli alle 7 300.

Lue lisää:

Vasemmistoliiton kansanedustaja on huolissaan syrjäseutujen poliisien riittävyydestä – näkee ristiriidan hallitusohjelman ja palveluiden keskittämisen välillä

Muokattu 31.10. klo 13.32 lisäämällä juttuun poliisien nykyinen määrä.

Lue lisää

STT:n tiedot: Ministerit neuvottelevat tänä iltana rajavalvonnan jatkamisesta, päätöksiä tarkoitus tehdä torstaina

Ohisalon uhkauksesta syytetty julkaisi Instagramissa kuvan, jossa ministerin kasvojen päällä oli tähtäinristikko – mies pyysi oikeudenkäynnissä ministeriltä anteeksi

Sisäministeri Ohisalo: Terrorismin vastainen toiminta ei ole suunnattu uskontoja vastaan, vaan väkivaltaista ääriliikehdintää vastaan

Sisäministerit pohtivat, miten tehostaa terrorismin torjuntaa Euroopassa