Politiikka

"Kun Venäjä syyttää naapuriaan provosoivista toimista, mahdollinen tilanteen kärjistyminen on tuloillaan. Länsimaiden on nyt osoitettava tukevansa Ukrainaa", sanoo Latvian puolustusministeri

Jos ukrainalaiset haluavat ostaa aseita, älkää pelätkö, vaan myykää, kehottaa Artis Pabriks.
Latvian parlamentti
Artis Pabriks on Latvian puolustusministeri ja varapääministeri.

Vuodesta 2014 jatkunut konflikti Ukrainan ja Venäjän tukemien separatistien välillä on jälleen kiihtynyt. Latvian puolustusministeri Artis Pabriks kertoo MT:eelle olevansa huolissaan Venäjän toimista Ukrainan rajalla.


Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on syyttänyt Venäjää sotilasjoukkojensa lisäämisestä Ukrainan vastaisella rajalla sekä miehitetyllä Krimin niemimaalla.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on uutistoimisto AFP:n mukaan ilmoittanut, että Venäjä aikoo ottaa käyttöön "lisätoimia", jos jännitteet kiristyvät sen raja-alueilla Ukrainassa.

Pabriks sanoo, että länsimaiden on nyt osoitettava Venäjälle tukevansa Ukrainaa sekä poliittisesti että muuten.

"Kun Venäjä syyttää naapuriaan provosoivista toimista, mahdollinen tilanteen kärjistyminen on tuloillaan. Sotilaallisten jännitteiden lisääntyminen on ilmeistä. Merkkejä tästä ovat muun muassa Venäjän ilmoitus tukea Ukrainan separatisteja ja sotilaalliset toimet lähellä Ukrainan rajaa"

Hän arvioi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on valmis näyttäviin toimiin vahvistaakseen omaa asemaansa.

"Länsimaiden ei pidä seurata tilanteen kehittymistä passiivisesti. Jos ukrainalaiset haluavat ostaa aseita, älkää pelätkö, vaan myykää."

Pabriks toteaa, että Venäjään ei ole luottamista, nykytilanne ei tyydytä heitä.

Lue lisää:

Venäjä sanoo ryhtyvänsä lisätoimiin, jos länsi lähettää joukkoja Ukrainaan

Lue lisää

EU-vehnä pärjäätaas hintakilpailussa

Viljojen reippaathintahyppelyt jatkuivat

EU poistitullinUkrainanlannoitteilta

Rehuvehnän hintahipoo ennätyksiä