Politiikka

STTK:n Palola metsäpuolen palkankorotuksista: "Tolppa on lyöty maahan ja kaikki katsovat sitä"

Palola näkee hajautuvan sopimisen vaarana, että yleissitovat sopimukset rapautuvat.
Jarkko Sirkiä
STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Stora Enson ja Paperiliiton välille viime viikolla syntynyt työehtosopimus toimii mallina muillekin, arvioi toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

"Tolppa on lyöty maahan, ja kaikki katsovat sitä. Se on paalu, johon kaikki muut pyrkivät ja tai sen yli", Palola sanoi sovituista palkankorotusprosenteista toimittajille tiistaiaamuna.

Paperipuolen tammikuussa alkava sopimuskausi kestää yli kaksi vuotta. Palkankorotukset kahtena ensimmäisenä vuonna ovat noin 1,9 prosenttia vuodessa ja kolmantena vuonna noin 0,9 prosenttia. Yhteensä palkankorotusprosenteista tulee prosenttiyksiköinä 4,7.

Palola ei ottanut kuitenkaan kantaa prosentteihin, sillä tilanne vaihtelee toimialoittain.

Hänen mukaansa ei voida enää puhua Suomen mallista, koska neuvottelumalli on hajautunut. Metsäpuolella käydään yrityskohtaisia neuvotteluja, eikä UPM ole suostunut edes niihin. Metalli- ja teknologiateollisuudessa työantaja on perustanut neuvotteluihin uuden yhdistyksen, jonka jäsenmäärä ei vielä riitä palkansaajapuolen Teollisuusliitolle neuvotteluosapuoleksi.

Monen STTK-laisen liiton sopimus päättyy vasta ensi vuoden puolella.

Myös hoitoalan Superin liittohallituksen puheenjohtaja Silja Paavola sanoi perjantaina MT:lle, ettei Suomen mallia ole.

"Jokaisen alan tilanne pitää katsoa erikseen. Kun kerran on haluttu liittokierroksia, käydään liittokierroksia."

Palola näkee hajautumisen vaarana yleissitovuuden rapautumisen.

"Myös EK on kääntänyt kelkkansa samaan suuntaan kuin Suomen Yrittäjät, eli se ei halua enää edes yleissitoviin sopimuksiin pohjaavia paikallisia neuvotteluja vaan lainsäädäntötien."

Lue myös:

Super: Paperin sopimus ei ole pohja muille – "Meillä ei ole Suomen mallia. Kun kerran on haluttu liittokierroksia, käydään liittokierroksia"

Stora Enson ja Paperiliiton sopimus yrityskohtaisista työehdoista suojaa yhtiön nyt mahdollisilta työtaisteluilta – UPM:n neuvottelut ovat yhä jäissä

Lue lisää

STTK: Etätyön lisääntyminen ei saisi tarkoittaa työaikojen villiintymistä

STTK:n Palola vaatii terveydenhuollon työntekijöille koronabonuksia

STTK:n Palola näkee erittäin vaikeaksi löytää vaihtoehtoja työttömyysputken poistamiselle – mutta riittääkö edes se työllisyystavoitteen saavuttamiseen?

UPM:n Pesonen raahautui telkkariin vasta kun paine pakotti – yritysjohtajilla on julkisuudessa enemmän hävittävää kuin voitettavaa