Raidallinen täytekakku

Kokoa tummista ja vaaleista pohjista sisältä raidallinen kakku. Kierrä täytteellä siveltyjä suikaleita lumipallon tapaan niin isoksi kakuksi kuin haluat.
Kerma-rahkaseos on kestävä ja maistuva kakun päällinen, jota voi pursottaa ruusukkeiksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Raidallinen täytekakku

16–20 annosta

Vaaleat kakkupohjat (2 kpl)

  • 8 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Tumma kakkupohja (1 kpl)

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • noin 2 dl vedellä laimennettua, sokeroitua limettimehua

Täytteet

  • noin 2 dl aprikoosimarmeladia
  • 2 prk (à 200) valkosuklaa-limerahkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 50 g valkosuklaata

Pinnalle ja reunoille

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) vanilja- tai valkosuklaa-limerahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • valkosuklaakoristeita
  • tummasuklaakoristeita
  • luomulimetinkuorta raastettuna

Valmistusohje

Raidallista täytekakkua varten tarvitset 2 vaaleaa kakkupohjaa ja 1 tumman kakkupohjan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tee 2 vaaleaa kakkupohjaa vaahdottamalla huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Laita voidellut leivinpaperit kahdelle uunipellille ja jaa taikina niille. Levitä taikina tasaisesti pelleille. Jätä taikina pellin reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kuivu.

Tee tumma kakkupohja samalla tavalla kuin vaalea kakkupohja, mutta lisää siihen kuivien aineiden seassa kaakaojauhe ja levitä taikina yhdelle pellille.

Paista joka kakkupohja 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja sille.

Kostuta kakkupohjat kevyesti limettimehulla. Levitä aprikoosimarmeladi tummalle pohjalle ja leikkaa se 8–10 senttimetrin suikaleiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota kerma ja sekoita rahka joukkoon. Raasta valkosuklaa hyvin hienoksi ja lisää rahka-kermaseokseen. Levitä seos vaaleille pohjille. Leikkaa pohjat saman levyisiksi suikaleiksi kuin tumma pohja.

Laita kakkuvadille suojaksi limittäin leivinpaperipalat. Rullaa vaalea suikale tiiviiksi rullaksi ja nosta keskelle kakkuvatia. Kieritä tummista suikaleista seuraava kierros. Tee vuorotellen vaalea ja tumma kerros. Anna kakun vetäytyä hetki kylmässä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri rahkaan ja lisää kermavaahdon joukkoon. Rahka parantaa kermavaahdon kestävyyttä ja antaa keveän, raikkaan maun.

Levitä pinnalle ja reunoille kerros kerma-rahkaseosta. Pursota lopuksi koristekukkasia. Tee sulatetusta suklaasta koristeita tai hanki valmiita suklaakoristeita. Ripottele vielä pinnalle limetinkuoriraastetta. Poista varovasti aluspaperit vadilta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suklaakoristeet

Laita pakastepussiin 4–5 palaa tummaa tai vaaleata suklaata ja kuumenna mikrossa, kunnes suklaa sulaa, noin minuutti. Leikkaa pussin kulmaan pienen pieni reikä. Pursota leivinpaperin päälle erilaisia koristekuvioita. Laita kuviot pakastimeen hetkeksi jähmettymään.