Söin täällä: Kolme ainesosaa kruunasi kylmän kurkkukeiton itkettävän hyväksi herkuksi
Lounas Lappeenrannan Wolkoffilla virkisti muutakin kuin vatsaa.Wolkoff Lappeenranta
Wolkoffin lounaalla jo alkuruuista saa vatsan täyteen. Kurkkukeiton lisäksi tarjolla oli monenlaista salaattia ja maukasta leipää. Kuva: Riitta MustonenLappeenrannan Kauppakadulla sijaitseva Wolkoffin ravintola huokuu historiaa, mutta lounas on tätä päivää. Alle viidentoista euron hintaan sisältyvät alkukeitto ja runsas salaattipöytä sekä pöytään tarjoiltu lämmin ruoka ja jälkiruuaksi kahvi tai tee ässäpiparin kera.
Kylmä kurkkugazpacho meinasi viedä kielen, niin raikas ja hellepäivään sopiva se oli. Täyteläistä keittoa maustoivat valkosipulin lisäksi lime ja inkivääri ja maku oli taivaallinen. Hyvää oli myös talon rapeakuorinen leipä.
Salaattipöydässä säväyttivät appelsiini-fenkolisalaatti ja peruna-kaprissalaatti. Pääruuaksi valitsin paistettua seitä hollandaise-ruohosipulikastikkeen ja hernemuusin kera, sillä raakamakkara ei tällä kertaa houkutellut.
Makkaran kotimaisuutta tiedusteltiin keittiöstä asti ja toimittajaksi selvisi Reinin liha. ”Siis kotimaista”, totesi tarjoilija.
Jos on aikaa, voi käydä tutustumassa viereiseen Wolkoffin talo-ja kauppamuseoon. Sekä ravintola että kauppa sijaitsevat yhdessä Lappeenrannan vanhimmista puutaloista.
Ravintola Wolkoff, Kauppakatu 26, Lappeenranta
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






