Täydellinen alkuruoka – näin teet vaikutuksen säilykesavumuikuilla
Kaunis ja herkullinen alkuruokakranssi syntyy viipaloiduista perunoista, kananmunista ja retiiseistä. Ne saavat kruunukseen savumuikkuja, valkosipulimajoneesia ja tillitupsuja.Savumuikkukranssi
4 alkuruoka-annosta
- Ainekset
- 1 prk (240/180 g) savumuikkuja (säilyke)
- 4–6 perunaa keitettynä
- 2 kananmunaa kovaksi keitettynä
- 8 retiisiä
- tuoretta tilliä
- Kastike
- 4 rkl majoneesia
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus sitruunan kuoriraastetta
- tilkka sitruunamehua
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Valuta savumuikut siivilässä.
Kuori ja viipaloi perunat ja kananmunat.
Huuhtele ja viipaloi retiisit.
Sommittele kaikki ainekset kranssin muotoon neljälle alkupalalautaselle. Somista tillitupsuilla.
Sekoita majoneesiin hienonnettu valkosipulinkynsi, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä suolaa ja pippuria. Tarkista maku ja pursota majoneesista pieniä kastikehelmiä pitkin kranssia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


