Helppo tomaattikastike pizzalle ja pastalle – tarvitset vain muutaman ainesosan
Hyvä, raikas tomaattikastike syntyy ohjeellamme tölkkitomaateista keittämättä.
Maukkain ja raikkain tomaattikastike syntyy tölkkitomaateista ilman keittämistä. Kuva: Sanne KatainenTomaattinen pizzakastike
noin 6:lle pizzalle
- Ainekset
- 2 tlk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja (mielellään Marzano-lajiketta)
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
- 20 basilikanlehteä suikaloituna
Valmistusohje
Kumoa tomaatit kulhoon ja hienonna joko käsin puristelemalla tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kaikki muut aineet. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään 2 tunniksi tai mielellään yön yli.
Kun levität kastiketta pizzalle, poista valkosipulinviipaleet.
Vinkki: Tämä tomaattikastike sopii myös pastaruoille.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
