Villisalaatti ja kuusenkerkkävinegretti
Runsas villisalaatti sopii keväisen aterian lisukkeeksi.
Kerää villisalaattiin sellaisia villivihreitä, joita ei tarvitse ryöpätä. Rapea isomaksaruoho sopii hyvin yhteen pehmeiden villiyrttien kanssa. Kuva: Elina Lampela(4 annosta)
noin 2 litraa villiyrttejä (esimerkiksi vuohenputkea, isomaksaruohoa, keto-orvokkia, voikukan lehtiä ja kukkia, peltokanankaalin lehtiä ja pihlajannuppuja)
4 dl silputtua varhaiskaalia
Vinegretti:
2 rkl kuusenkerkkiä
1 dl auringonkukkaöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
0,5 tl mustapippuria
Huuhtele villiyrtit huolellisesti ja sekoita ne kulhossa yhteen silputun varhaiskaalin kanssa.
Mittaa viinietikkakastikkeen ainekset mortteliin ja hakkaa sileäksi. Sekoita vinegretti tasaisesti salaatin joukkoon ja tarjoile salaatti alkuruokana tai nokkosvohveleiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

