Vatsanrauhoituspuuro jäkälästä ja kaurasta
Jäkälän ja kauran lima-aineet suojaavat suoliston limakalvoja.

Puuroon voi käyttää esimerkiksi poronjäkälää (kuvassa) tai islanninjäkälää. Kuva: Pekka Fali / VL-arkisto
4 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl suolavedessä keitettyä jäkälää
Sekoita kaurahiutaleet kiehuvaan veteen, lisää jäkälä ja hämmennä puuro tasaiseksi. Nauti piimän ja puolukoiden kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Hellan kulmalla: Työvoitto maa-artisokista
- Paraisten piparkakut
- Aarre | Juhlava hirvicarpaccio saa herkullisen lisukkeen pihlajanmarja-omenahyytelöstä
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Parsakaalisosekeitto