Mausteinen possunfilee
Kokeile rohkeasti uusia mausteita ja maustesekoituksia perinteisiin raaka-aineisiin. Chermoulatahnan juustokumina antaa erityisen hyvän maun ja tuoksun possunlihaan.
Chermoulatahnan juustokumina antaa erityisen hyvän maun ja tuoksun possunlihaan. Kuva: Jaana KankaanpääMausteinen possunfilee
5–6 annosta
Ainekset
- kilo possun ulkofileetä
- 1 tl suolaa
Chermoula
- 1 dl oliiviöljyä
- 4 rkl tuoretta korianterisilppua
- 2 rkl persiljasilppua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 pieni punainen chili
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl paprikaa
Valmistusohje
Hienonna valkosipuli sekä chili, josta on poistettu siemenet. Sekoita kaikki mausteet oliiviöljyyn.
Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paras lopputulos tulee, kun paistolämpötila on alhaisempi ja kypsennysaika pidempi.
Paista filee ensin paistinpannulla. Levitä mausteseos pinnalle. Nosta filee paistopussissa uuniin tai paista uunivuoassa sellaisenaan. Paina paistolämpömittari fileen keskiosaan.
Paista 150 asteessa noin tunnin verran. Jos pinta saa liikaa väriä, voit peittää sen foliolla. Filee on kypsä ja mehevä, kun paistolämpömittari näyttää 75 astetta. Anna sen vetäytyä hetki ja viipaloi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
