
Mitä kasvissyöjälle joulupöytään? Kokeile juuriselleripihvejä!
Vuoden Kokki Kalle Tanner valmistaa juuriselleristä mehevän pihvin, joka käy vaikka kinkun korvikkeeksi jouluaterialle.
Vuoden Tarjoilija Noora Sipilä ja Vuoden Kokki Kalle Tanner valmistavat jouluksi juuriselleripihvit. Kuva: Sanne KatainenVoi vaahtoaa, kun Vuoden Kokki Kalle Tanner paistaa juuriselleristä pihviä. Tannerin käsissä kookkaasta mukulasta muotoutuu parin sentin paksuisia pihvejä, jotka saavat höysteekseen maukkaan juustokreemin.
Annoksen päälle kokki ripottelee voissa tiristettyjä leivänmuruja. Näin saadaan kuivuneet leivänkannikatkin hyötykäyttöön.
Suomessa juuriselleriä on totuttu käyttämään vain pieninä paloina esimerkiksi lihakeitossa tai jouluna raastettuna waldorfin salaatissa. Mutta siitä voi mainiosti valmistaa myös kasvisaterian.
Paistettua ja ”gratinoitua” juuriselleriä ja juustokreemiä
Ainekset
1 juuriselleri
200 g voita
100 g korppujauhoja
1 pnt sitruunatimjamia
Valmistusohje
Kuori selleri ja leikkaa siitä noin 2 cm paksuja kiekkoja.
Paista kiekkoja pannulla vaahtoavassa voissa, voita pikkuhiljaa lisäten miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Siivilöi voi talteen.
Mausta suolalla ja nosta talouspaperille kuivumaan hetkeksi.
Paahda korppujauhot selleristä jääneessä ruskistuneessa voissa ja mausta suolalla.
Nypi sitruunatimjamin lehtiä jauhojen joukkoon.
Juustokreemi
2 rkl vehnäjauhoja
20 g voita
½ l täysmaitoa
20 g parmesanraastetta
100 g sinihomejuustoa
1 tl maizenaa
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon.
Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lämmitä maito ja lisää sitä pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen.
Sekoita maizena tilkkaan maitoa ja lisää myös se kattilaan ja anna hautua hetki.
Lisää juustot ja sekoita tasaiseksi.
Jäähdytä kastike.
Vatkaa jäähtynyt kastike vispilällä tasaiseksi ja laita pursotinpussiin.
Pursota juustokreemi paistettujen sellerien päälle ja päällystä paistetulla leipämurulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

