Limetti ja kookos solmivat täydellisen makuliiton tässä eksoottisessa levyleivonnaisessa
Kokeile tätä reseptiä, jossa tummanvihreä limetti ja kermainen kookos tekevät yhteistyötä paahtuneiden kookoshiutaleiden maukkaassa seurassa.
Levyleivonnaisen koukuttava makuyhdistelmä syntyy raikkaasta limetistä ja kookoksesta. Kuva: Sanne KatainenSitrukset höystävät ja maustavat lukuisia suolaisia ja makeita ruokia sekä leivonnaisia. Limetti on sitruunan lempeämpi serkku. Tummanvihreäkuorisena sen maku on voimakkaimmillaan. Kypsyessään kuori kellastuu ja maku pehmenee. Limetti kuuluu erityisesti aasialaiseen ja meksikolaiseen ruokakulttuuriin. Mitäpä olisivat tacot, guacamole tai thai-kanavokki ilman sitä? Kokeile limetin ja kookoksen makuliittoa myös makeissa leivonnaisissa.
Kookos-limettipalat
12 palaa
- Ainekset
- Pohja
- 1½ dl kookoshiutaleita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- ripaus suolaa
- 100 g jääkaappikylmää voita
- Täyte
- 1¾ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- ¾ dl limettimehua (2–3 limettiä)
- 1rkl raastettua limetin kuorta
- 1tl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 30 cm) vedellä kostutetulla, rytistetyllä leivinpaperilla.
Paahda kookoshiutaleita kuivalla pannulla niin, että ne ruskistuvat hieman. Siirrä jäähtymään.
Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Lisää joukkoon jäähtyneet kookoshiutaleet ja paloiteltu voi. Nypi tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes se on hieman ruskistunut.
Vatkaa täytteen sokeri ja munat. Lisää joukkoon limettimehu ja kuoriraaste. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Kääntele seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja paista noin 25 minuuttia, eli kunnes täyte on hyytynyt.
Nosta leivonnainen vähän jäähtyneenä leivinpaperin avulla pois vuoasta.
Ripottele pintaan halutessasi tomusokeria, limetin kuorisuikaleita ja kookoshiutaleita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

