Pohjoismainen ruoka esittäytyy New Yorkissa – överiksi asti
"Lähdemme näyttämään, että Suomi on ruokansakin osalta yksi trendikkään pohjolan kantavista pilareista."
Kari Aihinen (oik.) on aiemminkin tempaissut suomalaisen ruuan eteen. Tässä hän ja Marko Palovaara valmistautuivat viemään suomalaisia herkkuja Brysseliin alkuvuodesta 2010. Kuva: Markku VuorikariPohjoismainen keittiö esittäytyy New Yorkissa North 2015 -ruokatapahtumassa syyskuun 23. päivästä alkaen.
Manhattanille saapuu keittiömestareita, ruokia ja tunnelmaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Islannista pitämään kuuden päivän ravintola- ja katuruokafestivaalia erilaisine ruokatapahtumineen, kokkikursseineen, gastronomiaseminaareineen ja muotoilunäyttelyineen.
Suomesta mukaan lähtevät muun muassa ravintola Savoyn Kari Aihinen sekä katuruokaguru Richard McCormick.
Aihinen rakentaa Suomi-teemapäivänä 25. syyskuuta Savoy-tyylisen pop-up illallisen newyorkilaisille ruokavaikuttajille.
"Kyllä me lähdemme näyttämään sinne, että Suomi on ruokansakin osalta yksi trendikkään pohjolan kantavista pilareista", Aihinen sanoo tapahtuman tiedotteessa.
"Newyorkilainen foodie-kansa tulee hämmästymään siitä, miten monipuolisesti me pystymme hyödyntämään luonnosta löytyvät raaka-aineet. Tulen vetämään niiden kanssa todennäköisesti vähän överiksi, mutta jääpähän Suomi sitten ainakin mieleen ja paikallisten makumuistiin."
Tapahtuma järjestetään kolmannen kerran. Viime vuonna tapahtumassa kävi yli 4 000 vierasta ja 200 mediaa. Tänä vuonna erityisellä North-torilla esitellään pohjoismaisia herkkuja ja katuruokaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

