Uudenvuodenaatoksi kiva pikkupala: savukalaterriinillä täytetty ruissipsi
Pikaterriini valmistuu helposti vain ainekset sekoittamalla. Terriini jähmettyy muutamassa tunnissa jääkaapissa.
Sitruunaviipale ja tuore tilli viimeistelevät savukalaterriinillä täytetyt ruissipsit.Ohuen ohueksi leikatun sitruunaviipaleen voi syödä kuorineen. Kuva: Carolina HusuPikkupalojen täytteen lisäksi savukalaterriini maistuu myös keitettyjen perunoiden kanssa alkupalana.
Savukalaterriini ruissipseille
noin 60 sipsille
- Ainekset
- 400 g ruodotonta savukalaa, siikaa tai kirjolohta
- 150 g voita
- 3 keitettyä munaa
- 1 1/2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 dl tilliä ja/tai ruohosipulia hienonnettuna
- Lisäksi
- kuppimaisia ruissipsejä (maustamattomia)
- Koristeeksi
- (luomu)sitruunaviipaleita
- tilliä tai persiljaa
Valmistusohje
Laita savukala monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja kuoritut, kypsät munat. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Lisää joukkoon sitruunamehu ja pippuri. Jos kala on kovin vähäsuolaista, niin lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita lopuksi joukkoon veitsellä hienonnetut yrtit.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka tuorekelmulla. Täytä kalamassalla ja nosta kelmun reunat peitoksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa tai ota lusikalla pieniä paloja sipsien sisään. Koristele ohuella sitruunaviipaleella ja yrtillä.
Sopii myös tarjottavaksi keitettyjen perunoiden kanssa esimerkiksi aterialla alkupalaksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
