Graavisärki
Särkikaloista saa pehmeää tuoresuolattua kalaa, kun pehmentää ruodot syötäviksi tilkalla giniä ja maustaa merisuolalla ja intiaanisokerilla. Gini tuo kalaan katajaisen vivahteen.Graavisärki
4 annosta
Ainekset
- 200 g lahnan, pasurin, suutarin tai säyneen fileetä
- 2 tl konjakkia tai giniä
- 1 rkl merisuolaa
- 1 rkl intiaanisokeria (muscovadosokeria)
- 1 dl hakattua tilliä
Valmistusohje
Laita kalafileet lautaselle. Voitele pintaan alkoholi, sen jälkeen puolet sokeri-suolaseoksesta ja tilli. Laita tekeytymään jääkaappiin kelmun alle yön yli.
Kuivaa fileet talouspaperilla. Lisää loput suola-sokeriseoksesta ja laita vielä vuorokaudeksi jääkaappiin kelmun alle.
Kuivaa fileet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Alkoholi, suola ja sokeri pehmentävät kalanlihaan jääneet ruodot huomaamattomiksi, ja jos lihaan jää vielä kovia ruotoja, niistä ei ole haittaa, kun fileen leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Resepti ja kuva Janne Raution kirjasta Suomalaista villikalaa - uusia herkkuja särkikaloista ja muista rantojemme saaliista. Nemo, 2018.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


