Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suolainen pannukakku on täydellinen välipala – mausta sienillä

Suolainen pannari on erinomainen välipala tai lounas.
Sienipannarista saa ruokaisan iltapalan salaatilla täydennettynä.
Sienipannarista saa ruokaisan iltapalan salaatilla täydennettynä. Kuva: Kari Salonen

Pannukakku voi olla myös suolainen. Pannaritaikinaan lisätään esimerkiksi sieniä ja kasviksia raastettuna. Sienien tilalle voi pilkkoa suikaloitua broileria, kinkkua, makkaraa tai savukalaa. Ruokaisa pannari maistuu iltapalaksi salaatin kera.

Sienipannari

Uunipannullinen

  • Ainekset
  • 2 dl suppilovahveroita tai herkkusieniä pilkottuna
  • 2 perunaa
  • 1–2 sipulia
  • 1–2 omenaa
  • 1 rosmariininoksa
  • pari oksaa timjamia
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 25 g voita
  • 7 ½ dl maitoa
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • Tarjoiluun
  • salaattia
  • puolukkahilloa

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pilko sienet ja raasta karkeaksi kuoritut perunat ja omenat. Leikkaa sipuli kuutioiksi. Sulata voi uunipannulla. Lisää pilkotut sienet ja sipulit, peruna- ja omenaraaste. Ripottele pinnalle pippuri, suola ja hienonnetut yrtit, sekoita. Kypsennä 225 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita maito, munat, jauhot ja suola. Kaada seos pannulle ja jatka kypsentämistä 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa lisäksi salaattia ja puolukkahilloa.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.