Villiyrttinen mustikka-vihersalaatti
Vihersalaatin voi koota monenlaisista aineksista. Tällä kertaa mukana on kotimaisia vihersalaatteja, parsakaalia, ituja ja pensasmustikoita. Hyvä oliiviöljy viimeistelee salaatin.Villiyrttinen mustikka-vihersalaatti
Ainekset
- kotimaista baby-pinaattia ja sekalaista vihersalaattia
- höyrytettyä parsakaalia
- ituja
- kurkkua, retikkaa, pikkutomaatteja
- pensasmustikoita
Kastike
- kuivattuja villiyrttejä (esimerkiksi poimulehteä, nokkosta, voikukan lehteä, maahumalaa, villiminttua)
- 4–6 rkl oliiviöljyä
- 1 tl ruususuolaa
Valmistusohje
Pilko ja sekoita salaatin ainekset. Murskaa villiyrtit ja sekoita ne ja suola öljyyn. Valuta kastike salaatin päälle.
Ohje: Tuuli Lovén
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

