Nokkospesto
Nokkonen sisältää runsaasti erilaisia vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Lisäämällä pähkinöitä, tuorejuustoa ja mausteita saat maukkaan nokkospeston.
Paistettu lohi, nokkospesto ja uudet perunat muodostavat maittavan kokonaisuuden. Kuva: Jaana KankaanpääNokkospesto
n. 4 dl
Ainekset
- 1 dl pähkinäsekoitusta tai auringonkukan siemeniä
- 1 dl ryöpättyjä nokkosia (reilu litra tuoreena)
- 100 g valkosipulituorejuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl mustaleimaraastetta
- 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje
Rouhi pähkinät. Yhdistä aineet ja sekoita monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tarjoa uusien perunoiden ja kalan kanssa. Sopii myös leivän päälle sekä pastan maustamiseen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

