Vadelma-persikkagalette sopii täydellisesti kesään – vuokaa ei tarvita
Galettet ovat simppeleitä piiraita, joiden reunat vain yksinkertaisesti taitellaan täytteen päälle. Näin mitään vuokaa ei tarvita, ja leivonta onnistuu alkeellisimmissakin oloissa.
Helpon galette-piirakan reunat taitetaan täytteen päälle, eikä piirakkavuokaa tarvita. Kuva: Sanne KatainenOhjeemme on kirjoitettu petinteisesti sähköuuniin, mutta sähköttömällä mökillä galetten kypsentämistä voi kokeilla parilan päällä grillin epäsuoralla lämmöllä.
Sesongissa olevat persikat ja metsä- tai puutarhavadelmat ovat galettessa herkullisia, ja tässäkin piirakassa kosteutta ja makua tuo helppokäyttöinen paistonkestävä vaniljakreemijauhe.
Vadelma-persikkagalette
8 annosta
- Ainekset
- 100 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl vettä
- Täyte
- 2 dl maitoa
- ½ ps (à 100 g) paistonkestävää vanijakreemijauhetta (esim. DrOetker)
- 2 persikkaa
- 1 dl vadelmia
- Voiteluun
- 1 kananmuna
- Koristeluun
- 2 rkl mantelilastuja
Valmistusohje
Nypi rasva ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Älä vaivaa. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Sekoita täytteen maito ja kreemijauhe pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise persikat, poista kivet ja lohko hedelmälihat.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi. Levitä päälle vaniljakreemi niin, että reunoista pari senttiä jää ilman. Lado täytteen päälle persikkalohkot. Nostele reunat täytteen päälle ja ripottele pinnalle vadelmat. Voitele reunat munalla ja ripottele niille mantelilastuja.
Kypsennä galettea 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Galette maistuu sellaisenaan, mutta jos haluat tarjoilusta juhlavamman, niin tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

