Metsästäjän ruislämppäri

Ruisleipä on oiva pohja pannulla paistettavalle jauhelihalle. Jos sienisaalis on kehno, kaupan herkkusienet sopivat muhennokseen loistavasti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsästäjän ruislämppäri

6 annosta

Ainekset

  • 6 ruispalapuolikasta
  • voita

Jauhelihaseos

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl basilikaa

Sienimuhennos

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • noin 200 g esikäsiteltyjä sieniä (herkkusieniä, kantarelleja, tatteja, suppilovahveroita)
  • suolaa ja mustapippuria
  • noin 100 g juoksevaa juustoa (Koskenlaskija ruoka & dippi)

Lisäksi

  • salaatinlehtiä
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Tee ensin jauhelihaseos. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipulit. Lisää käsitellyt sienet ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta seos ja lisää notkeaa juustoa mukaan sitomaan sieni-sipuliseos.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita jauhelihaan rikottu muna ja mausteet. Jaa seos vedellä tai öljyllä kostutetuin käsin kuuteen osaan ja pyöritä palloiksi. Painele jauhelihaseos halkaistun ruispalan sisäpinnalle laitoihin asti tiiviisti.

Kuumenna rasva pannulla, pane leipä lihapuoli edellä pannulle ja paista kypsäksi.

Nosta leivät tarjoiluvadille. Lusikoi päälle sienimuhennosta ja koristele ruohosipulilla ja salaatilla.