Hapankaalisosekeitto

Hapankaalista tehty sosekeitto oli pula-ajan ruoka. Terveellinen ja ravitseva kasviskeitto sopii hyvin myös moderniin makuun ja ruokavalioon.
Hapankaalisosekeiton voi tarjota myös perunalimpun sisältä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hapankaalisosekeitto

3–4 annosta

Ainekset

  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 200 grammaa hapankaalia
  • 6 dl kasvislientä
  • ripaus sokeria
  • (suolaa)
  • noin 3 dl vettä tai maitoa

Päälle

  • rapeaksi paistettua savupekonia

Valmistusohje

Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota juureksia tilkassa öljyä ja lisää sen jälkeen kasvisliemi. Purista hapankaalista neste hyvin pois ja lisää keittoon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anna kiehua noin 25 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää ripaus sokeria sekä neste ja soseuta keitto sileäksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Lisää päälle rapeaksi paistettua savupekonia sekä persiljaa. Tarjoa halutessasi leivän sisästä.