Tomaattinen kasvispata
Suolainen salaattijuusto täydentää kesän kasviksista haudutetun pataruuan.Tomaattinen kasvispata
6 annosta
Ainekset
- 500 g tomaatteja
- 1 pieni kukkakaali
- 3–4 perunaa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä tai 1 tuore valkosipuli
- 2 rkl voita
- 3 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 rkl sokeria
- 1 prk (160 g) salaattijuustoa
- (tuoretta basilikaa)
Valmistusohje
Kuutioi tomaatit. Lohko kukkakaali ja kuoritut perunat. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
Hauduta paksupohjaisen kattilan tai padan pohjalla sipulit voissa kuultaviksi, älä ruskista. Lisää tomaatit, perunat, vesi, liemikuutio, paprikajauhe, pippuri ja sokeri. Anna hautua hiljalleen kypsäksi, noin puoli tuntia.
Murra pataan salaattijuustosta reiluja paloja. Lisää halutessasi tuoretta basilikaa. Tarjoa lisäksi hiivaleipää.
Vinkki
Jos haluat kasvispadasta vielä ruokaisamman, lisää pataan pannulla ruskistettuja braatvurstin paloja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


