Kyssäkaali piristää satokauden kaalivalikoimaa
Oletko jo tutustunut kyssäkaaliin? Kosolti c-vitamiinia sisältävää kyssäkaalia käytetään juuresten tavoin salaattiin, keittoon ja pataan. Maku on mieto ja pehmeä, joten se sopii myös naposteltaviksi lastuiksi tai tikuiksi.Kaalit ovat monipuolinen vihannesryhmä. Kukka- ja parsakaali ovat vanhastaan tuttuja. Lehtikaali on siirtynyt pihan koristekasvista ruokalautaselle.
Kyssäkaalia kannattaa kokeilla nyt kun satokausi on parhaimmillaan. C-vitamiinin saanti on pitkälle turvattu, kun kyssäkaalin tarjoaa raasteena.
Kuutioitu kyssäkaali tuo pataruokiin ja keittoihin muhevia syksyn aromeja.
Kyssäkaalipata
4 annosta
1 (noin 300 g) kyssäkaali
noin 300 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 rkl voita
1 pieni purjo
2 porkkanaa
2 perunaa
1 tlk ananaskuutioita
1 rkl siirappia
2 rkl soijakastiketta
noin 1 1/2 dl ananaslientä ja vettä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
(suolaa)
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
Pinnalle
kyssäkaalilastuja
Leikkaa kuorittu kyssäkaali kuutioiksi. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi kuoritut porkkanat ja perunat. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti voissa padan tai kattilan pohjalla.
Lisää joukkoon kasvikset ja ananaskuutiot, sekoittele hetki. Lisää siirappi, ananasmehu-vesiseos, soijakastike ja mausteet. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
Tarkista suolan määrä ja lisää runsaasti persiljasilppua. Vedä kuoritusta kyssäkaalista perunankuorimaveitsellä lastuja koristeeksi.
Raastevati
4–5 annosta
2 porkkanaa
1 (300 g) kyssäkaali
puolikas (150 g) kurkkua
1 prk (200 g) raejuustoa
Pinnalle
mustapippurirouhetta, vaaleaa balsamikastiketta
Raasta kasvikset. Valuta raejuusto. Asettele raasteet omiksi ryhmikseen tarjolle. Jauha myllystä mustapippuria pinnalle. Valuta hiukan vaaleaa balsamikastiketta vielä pinnalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

