Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kalaisat texmex-uuniperunat

Herkullinen tex-mex-tyyppinen täyte uuniperunoille syntyy, kun sekoitat graaviloheen tai -siikaan katkaraputuorejuustoa ja maustat täytteen chilillä ja korianterilla.
Graavilohi sujahtaa uuniperunoiden meheväksi täytteeksi. Limettikylpy, chili ja korianteri tekevät kalasta texmex-henkisen.
Graavilohi sujahtaa uuniperunoiden meheväksi täytteeksi. Limettikylpy, chili ja korianteri tekevät kalasta texmex-henkisen. Kuva: Sanne Katainen

Kalaisat texmex-uuniperunat

Ainekset

6 kappaletta

  • 6 uuniperunaa (Bellarosa tai Rosamunda)
  • 1 rkl rypsiöljyä

Täyte

  • 200 g graavilohta tai -siikaa
  • 2 rkl limettimehua
  • 100 g katkaraputuorejuustoa
  • ¼ punaista chilipalkoa
  • 3 rkl korianteria silputtuna

Valmistusohje

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Kuivaa, pistele haarukalla ja hiero perunoihin öljyä. Nosta ne uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa graavikala pieniksi kuutioiksi ja levitä palat laakeaan kulhoon. Valuta päälle limettimehua. Anna kalojen maustua perunoiden kypsymisen ajan.

Sekoita kalojen joukkoon tuorejuusto. Mausta seos chilisilpulla sopivan tuliseksi. Silppua joukkoon korianteria.

Leikkaa ristiviillot perunoihin ja purista vähän sisustaa esiin. Tarjoa kalatäytteen kera.