Kalaisat texmex-uuniperunat
Herkullinen tex-mex-tyyppinen täyte uuniperunoille syntyy, kun sekoitat graaviloheen tai -siikaan katkaraputuorejuustoa ja maustat täytteen chilillä ja korianterilla.

Graavilohi sujahtaa uuniperunoiden meheväksi täytteeksi. Limettikylpy, chili ja korianteri tekevät kalasta texmex-henkisen. Kuva: Sanne Katainen
Kalaisat texmex-uuniperunat
Ainekset
6 kappaletta
- 6 uuniperunaa (Bellarosa tai Rosamunda)
- 1 rkl rypsiöljyä
Täyte
- 200 g graavilohta tai -siikaa
- 2 rkl limettimehua
- 100 g katkaraputuorejuustoa
- ¼ punaista chilipalkoa
- 3 rkl korianteria silputtuna
Valmistusohje
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Kuivaa, pistele haarukalla ja hiero perunoihin öljyä. Nosta ne uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa graavikala pieniksi kuutioiksi ja levitä palat laakeaan kulhoon. Valuta päälle limettimehua. Anna kalojen maustua perunoiden kypsymisen ajan.
Sekoita kalojen joukkoon tuorejuusto. Mausta seos chilisilpulla sopivan tuliseksi. Silppua joukkoon korianteria.
Leikkaa ristiviillot perunoihin ja purista vähän sisustaa esiin. Tarjoa kalatäytteen kera.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Sekaruokavalio on palannut suomalaisten lautasille: ”Lihan välttäminen on laantunut”
- Muhkeat pannukakut paistuvat rapeareunaisiksi pannulla – nappaa resepti talteen
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen
- Parsakaalisosekeitto
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään