Pikakalakeitto
Jos kotipakastimesta löytyy lohikuutioita sekä peruna- ja vihannessekoitusta, pikakalakeitto syntyy käden käänteessä. Mausta keitto halutessasi voilla ja tillillä.
Osta kotipakastimeen valmiiksi lohikuutioita sekä peruna- ja vihannessekoitusta. Niistä syntyy pikakalakeitto. Kuva: Jaana KankaanpääPikakalakeitto
4–5 annosta
Ainekset
- 1 l vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 5 maustepippuria
- 1 pussi (750 g) peruna ja keittojuureksia
- 1 pak (300 g) pakastettuja lohikuutioita
- 2 dl ruokakermaa tai täysmaitoa
Pinnalle
- tuoretta tilliä tai ruohosipulia
- voinokareita
- (suolaa)
Valmistusohje
Kuumenna vesi ja murenna kalaliemikuutio joukkoon. Lisää pippurit sekä peruna-keittojuurespussi. Kuumenna, kunnes kasvikset sulavat. Keitä pari minuuttia ja lisää jäiset lohikuutiot. Keitä kypsäksi.
Lisää maito ja kuumenna. Mausta halutessasi voinokareella ja tuoreella tillillä. Lisää lautasella annokseen suolaa, jos kaipaat sitä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

