Puolukka-omenahillo
Puolukka antaa väriä ja raikasta happoa omenasäilykkeisiin. Hillo-marmeladisokerilla syntyy kiinteää ja vähemmän makeaa kuin hillo- tai tavallisella sokerilla. Hillon ja pakastamisen ohella puolukat voi säilöä survomalla. Kypsä puolukka sisältää bentsoehappoa niin paljon, että se säilyy kylmässä survottuna omaan mehuunsa.
Tasaiseksi soseutetut puolukat ja omenat tekeytyvät marmeladimaiseksi hilloksi. Kuva: Jaana KankaanpääPuolukka-omenahillo
Ainekset
- 1 l omenapaloja
- 1 l puolukoita
- 2 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
Kuutioi omenoita niin paljon, että saat noin litran verran kuutioita. Kovakuoriset omenat voi ensin kuoria. Laita kattilaan vesi omenat, puolukat sekä kanelitanko. Keitä noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
Sekoita kattilassa joukkoon hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen. Keitä pari minuuttia ja tölkitä puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

