Vietnamilaiset kesärullat

Vietnamilaiset kesärullat
4 annosta
Ainekset
- 20 pyöreää riisipaperiarkkia (1 pkt)
Täyte
- 1 pussi (180 g) isoja katkarapuja
- 75 g ohutta riisinuudelia
- 2–3 rapeaa salaatinlehteä
- 1–2 porkkanaa
- 1/2 kurkku tai sokeriherneitä
- 3–4 retiisiä
- 1 omena
- 1/2 limetin mehu
- tuoreita korianterin lehtiä
Dippikastike
- 1 dl soijakastiketta
- 1 pieni chili
- 2 rkl sokeria
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl vettä
- 3–4 korianterin lehteä
- (2 rkl kalakastiketta)
Valmistusohje
Sulata ja valuta katkaravut. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät nuudelit siivilässä kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
Leikkaa porkkanat, kurkku, retiisit ja kuorittu omena tikkumaisiksi suikaleiksi. Mausta limetin mehulla. Suikaloi salaatti.
Kaada noin kaksi litraa kiehuvaa vettä laakeaan kulhoon. Kun vesi on kädenlämpöistä, upota riisipaperiarkki yksi kerrallaan veteen 10 sekunnin ajaksi. Nosta arkki varovasti astian reunaa pitkin ja ravista hyvin varovasti ylimääräinen vesi pois. Levitä arkki leikkuulaudalle.
Laita saman tien täytteitä noin desilitran verran pitkittäin keoksi arkin alaosaan. Aseta salaatti ja yrtit päällimmäiseksi. Käännä riisipaperiarkin alaosa ja reunat täytteen päälle. Rullaa napakasti kaalikääryleen tapaan. Rullan tulee pysyä kasassa, kun sitä kastaa dippikastikkeeseen.
Laita tarjolle vierekkäin lautaselle. Päällekkäin ne liimaantuvat kiinni toisiinsa. Peitä kostealla pyyhkeellä, jos ne joutuvat odottamaan ruokailijoita.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet sekä sisäkalvot. Hienonna. Suikaloi korianterin lehdet. Mikäli pidät kalakastikkeesta, niin mausta dippikastike myös sillä. Sekoita kastikkeen ainekset ja jaa jokaiselle omaan pikkukuppiin.
Ota käärylerulla käteen ja dippaa sen päätä kastikkeeseen. Haukkaa pala ja kasta uudelleen.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017