Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vietnamilaiset kesärullat

Näyttävien kesärullien tekeminen ei ole hankalaa. Pinoa kostutetulle riisipaperiarkille täytteitä ja tee napakka rulla kaalikääryleen tapaan.
Pinoa kostutetulle riisipaperiarkille täytteitä ja tee napakka rulla kaalikääryleen tapaan.
Pinoa kostutetulle riisipaperiarkille täytteitä ja tee napakka rulla kaalikääryleen tapaan. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vietnamilaiset kesärullat

4 annosta

Ainekset

  • 20 pyöreää riisipaperiarkkia (1 pkt)

Täyte

  • 1 pussi (180 g) isoja katkarapuja
  • 75 g ohutta riisinuudelia
  • 2–3 rapeaa salaatinlehteä
  • 1–2 porkkanaa
  • 1/2 kurkku tai sokeriherneitä
  • 3–4 retiisiä
  • 1 omena
  • 1/2 limetin mehu
  • tuoreita korianterin lehtiä

Dippikastike

  • 1 dl soijakastiketta
  • 1 pieni chili
  • 2 rkl sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl vettä
  • 3–4 korianterin lehteä
  • (2 rkl kalakastiketta)

Valmistusohje

Sulata ja valuta katkaravut. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät nuudelit siivilässä kylmällä vedellä. Valuta hyvin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa porkkanat, kurkku, retiisit ja kuorittu omena tikkumaisiksi suikaleiksi. Mausta limetin mehulla. Suikaloi salaatti.

Kaada noin kaksi litraa kiehuvaa vettä laakeaan kulhoon. Kun vesi on kädenlämpöistä, upota riisipaperiarkki yksi kerrallaan veteen 10 sekunnin ajaksi. Nosta arkki varovasti astian reunaa pitkin ja ravista hyvin varovasti ylimääräinen vesi pois. Levitä arkki leikkuulaudalle.

Laita saman tien täytteitä noin desilitran verran pitkittäin keoksi arkin alaosaan. Aseta salaatti ja yrtit päällimmäiseksi. Käännä riisipaperiarkin alaosa ja reunat täytteen päälle. Rullaa napakasti kaalikääryleen tapaan. Rullan tulee pysyä kasassa, kun sitä kastaa dippikastikkeeseen.

Laita tarjolle vierekkäin lautaselle. Päällekkäin ne liimaantuvat kiinni toisiinsa. Peitä kostealla pyyhkeellä, jos ne joutuvat odottamaan ruokailijoita.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet sekä sisäkalvot. Hienonna. Suikaloi korianterin lehdet. Mikäli pidät kalakastikkeesta, niin mausta dippikastike myös sillä. Sekoita kastikkeen ainekset ja jaa jokaiselle omaan pikkukuppiin.

Ota käärylerulla käteen ja dippaa sen päätä kastikkeeseen. Haukkaa pala ja kasta uudelleen.