Paahdetut maa-artisokat ja vuohenjuustokastike
Maa-artisokan mukulat ovat pieniä ja epäsäännöllisen muotoisia. Raa’at muhkuramukulat saat kuorittua kätevästi teelusikan kärjellä rapsuttaen. Kuorineen keitetyt voit puolestaan puristaa näppärästi viillon kautta kuorestaan. Paahdettuna upea-arominen maa-artisokka maistuu ihanalta kylmän vuohenjuustokastikkeen kera.
Paahtaminen luo maa-artisokille loisteliaan aromin. Kokonaisuutta täydentää makoisa vuohenjuustokastike.Paahdetut maa-artisokat ja vuohenjuustokastike
2–3 annosta
Ainekset
- 500 g maa-artisokkaa
- 2–3 rkl kasviöljyä
- 1 tl suolahiutaleita
- ½ tl mustapippuria
Kylmä vuohenjuustokastike
- 100 g vuohenjuustoa
- 180 g ranskankermaa (rasvaa 12 %)
- 2 tl hunajaa
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
Pese maa-artisokat erittäin huolellisesti. Leikkaa ne kahteen tai kolmeen osaan haarukkapaloiksi niin, että kaikki ovat liki samankokoisia.
Kumoa palat kulhoon, lisää öljy ja pyörittele, kunnes palat ovat kauttaaltaan öljyn peitossa. Ripottele mukaan suola sekä pippuri ja pyörittele.
Levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200 asteisessa uunissa pehmeiksi ja kypsiksi noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys 20 minuutin vaiheilla.
Murustele vuohenjuusto, ja sekoita se ranskankermaan. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile kastike kuumien maa-artisokkien kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
