Helteisen päivän helpotus: Jäädytetyt jogurttipalat ovat vaihtoehto jäätelölle
Jäädytettyjä jogurttipaloja on helppo pitää pakastimessa ja tarjoa kuuman päivän välipaloina. Ne maistuvat helteellä niin isoille kuin pienillekin viilennystä kaipaaville.
Jogurtin voi jäädyttää joko levynä tai pieninä kiekkoina sen mukaan, millaisen annoksen haluaa tehdä. Kuva: Sanne KatainenKesähelteellä jäätelön kuljetus kaupasta kotiin voi olla hankalaa, mutta mieli tekisi jotakin kylmää välipalaa. Tällöin kannattaa kokeilla jäädytettyä jugurttia, jonka voi maustaa käsillä olevilla marjoilla, pähkinöillä ja myslillä tai granolalla.
Jäädytetty jogurtti eli frozen yogurt
6 annosta
- Ainekset
- 1 prk (400 g) turkkilaista jugurttia
- ½ dl hunajaa tai vaahterasiirappia
- ¼ tl kardemummaa
- Pinnalle
- marjoja
- pähkinärouhetta
- mysliä tai granolaa
Valmistusohje
Sekoita jugurtti, hunaja ja kardemumma keskenään.
Vuoraa pakastimenkestävä vuoka leivinpaperilla. Levitä jugurtti vuokaan tai tee siitä kiekkoja. Ripottele päälle marjoja, pähkinärouhetta ja mysliä tai granolaa. Nosta vuoka pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi.
Tarvittaessa paloittele jogurttilevy ennen tarjoamista.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

