Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kesäsilli salaatissa

Sillin ja perunat voi tarjota kylmänä salaattina. Pinnalle puristettu keltuainen antaa keveyttä ja raikkautta salaattivadille.
Sillin ja perunat voi tarjota kylmänä salaattina. Pinnalle puristettu keltuainen antaa keveyttä ja raikkautta salaattivadille.
Sillin ja perunat voi tarjota kylmänä salaattina. Pinnalle puristettu keltuainen antaa keveyttä ja raikkautta salaattivadille. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kesäsilli salaatissa

5 annosta

Ainekset

  • 2 (200 g) matjessillifileetä
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 2–3 retiisiä
  • 1/2 kurkkua
  • 1 pieni kerä rapeaa salaattia
  • 8–10 keitettyä varhaisperunaa

Sinappikastike

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 2 rkl sinappia
  • 2 keitetyn munan valkuaista
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa

Päälle

  • 2 keitetyn munan keltuaista

Valmistusohje

Huuhtele ja leikkaa silli haarukkapaloiksi. Levitä reilunkokoisen vadin keskelle. Halkaise tomaatit, hienonna retiisit ja suikaloi kurkku. Revi salaatti. Lohko perunat. Laita vihannekset kalan ympärille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä munat kypsiksi, 10 minuuttia. Sekoita kermaviiliin sinappi, haarukalla hienonnetut valkuaiset, sokeri ja suola. Kaada kastike salaatin päälle. Purista keltuaiset siivilän läpi pinnalle.