Kesäsilli salaatissa
Sillin ja perunat voi tarjota kylmänä salaattina. Pinnalle puristettu keltuainen antaa keveyttä ja raikkautta salaattivadille.
Sillin ja perunat voi tarjota kylmänä salaattina. Pinnalle puristettu keltuainen antaa keveyttä ja raikkautta salaattivadille. Kuva: Jaana KankaanpääKesäsilli salaatissa
5 annosta
Ainekset
- 2 (200 g) matjessillifileetä
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 2–3 retiisiä
- 1/2 kurkkua
- 1 pieni kerä rapeaa salaattia
- 8–10 keitettyä varhaisperunaa
Sinappikastike
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 rkl sinappia
- 2 keitetyn munan valkuaista
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
Päälle
- 2 keitetyn munan keltuaista
Valmistusohje
Huuhtele ja leikkaa silli haarukkapaloiksi. Levitä reilunkokoisen vadin keskelle. Halkaise tomaatit, hienonna retiisit ja suikaloi kurkku. Revi salaatti. Lohko perunat. Laita vihannekset kalan ympärille.
Keitä munat kypsiksi, 10 minuuttia. Sekoita kermaviiliin sinappi, haarukalla hienonnetut valkuaiset, sokeri ja suola. Kaada kastike salaatin päälle. Purista keltuaiset siivilän läpi pinnalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

