Kesäsilli salaatissa
Sillin ja perunat voi tarjota kylmänä salaattina. Pinnalle puristettu keltuainen antaa keveyttä ja raikkautta salaattivadille.

Sillin ja perunat voi tarjota kylmänä salaattina. Pinnalle puristettu keltuainen antaa keveyttä ja raikkautta salaattivadille. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kesäsilli salaatissa
5 annosta
Ainekset
- 2 (200 g) matjessillifileetä
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 2–3 retiisiä
- 1/2 kurkkua
- 1 pieni kerä rapeaa salaattia
- 8–10 keitettyä varhaisperunaa
Sinappikastike
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 rkl sinappia
- 2 keitetyn munan valkuaista
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
Päälle
- 2 keitetyn munan keltuaista
Valmistusohje
Huuhtele ja leikkaa silli haarukkapaloiksi. Levitä reilunkokoisen vadin keskelle. Halkaise tomaatit, hienonna retiisit ja suikaloi kurkku. Revi salaatti. Lohko perunat. Laita vihannekset kalan ympärille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Keitä munat kypsiksi, 10 minuuttia. Sekoita kermaviiliin sinappi, haarukalla hienonnetut valkuaiset, sokeri ja suola. Kaada kastike salaatin päälle. Purista keltuaiset siivilän läpi pinnalle.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017