Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vaniljainen mustikkamarmeladi

Hillonkeiton ei tarvitse olla valtava urakka. Jo litrasta marjoja voit keittää herkullista marmeladia hillosokerin avulla. Sitruuna ja vaniljasokeri antavat hilloon oman säväyksensä.
Mustikkamarmeladi on ihanaa niin lettujen, korppujen kuin paahtoleivänkin kanssa. Se on myös makoisa silmä maitokiisselille tai mannapuurolle.
Mustikkamarmeladi on ihanaa niin lettujen, korppujen kuin paahtoleivänkin kanssa. Se on myös makoisa silmä maitokiisselille tai mannapuurolle. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaniljainen mustikkamarmeladi

noin 7 dl

Ainekset

  • 1 l (700 g) mustikoita
  • 1 pienen (luomu)sitruunan mehu
  • 3 dl (luomu)hillosokeria
  • 2 tl (luomu)vaniljasokeria

Valmistusohje

Kuumenna mustikat ja sitruunamehu kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia (tarkista aika pakkauksesta). Sekoita välillä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori mahdollinen vaahto pois hillon pinnalta. Mausta hillo vaniljasokerilla. Anna jäähtyä hetken.

Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä. Nauti lettujen, paahtoleivän tai eri leivonnaisten kera.

Vinkki

Täytä lasipurkit vajaaksi vedellä ja anna kiehua muutama minuutti mikrossa. Kaada vesi pois ja tölkitä hillo. Kiehauta metallikannet kiehuvassa vedessä kattilassa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Käytä kuumien astioiden käsittelyssä kumihanskoja.