Puolukkainen vuokaleipä
Piristä vuokaleipää kirpeillä puolukoilla.Puolukkainen vuokaleipä
1 iso vuokaleipä tai 2 pientä
Ainekset
- 5 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 1/2 dl ruisjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 3/4 tl suolaa
- 6 dl luomupiimää
- 2 rkl siirappia
- 3 dl (200 g) puolukoita
Valmistusohje
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne. Lisää neste, siirappi ja jäiset puolukat. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Kaavi nuolijalla taikina voideltuun vuokaan (vetoisuus 2 l) ja tasoita pinta. Paista saman tien noin 40 minuuttia.
Kumoa leipä vähän jäähtyneenä. Pikaleipä on parhaimmillaan parin päivän sisällä syötynä. Voit myös pakastaa leivän viipaloituna.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


