
Saran tonnikalapiirakka valmistuu todella nopeasti – ainekset löytyvät luultavasti kaapistasi
Tämän tonnikalapiirakan valmistamiseen et monia ainesosia tarvitse. Kaikki tarvittava saattaa löytyä jo valmiiksi kaapistasi.Rakastan erilaisia piirakoita. Ne ovat usein helppoja valmistaa, niihin ei tarvita montaa raaka-ainetta ja ne ovat edullisia. Parhaassa tapauksessa kaapista löytyykin jo valmiiksi raaka-aineet, joten kauppaakaan ei tarvitse suunnata.
Sara Parikan uusi Mutkatonta & Maukasta -keittokirja (Sara Parikka, Carla Bock, WSOY, 2024) kokoaa yhteen reseptejä, joissa nimensä mukaisesti korostuu juuri helppous. Mukana on niin suolaisia kuin makeitakin reseptejä, jotka helpottavat kiireistä arkea. Monet ruoista valmistuvat todella helposti ja nopeasti.
Kirjaa selaillessa vastaani tuli herkullisen näköinen tonnikalapiirakka, jonka ainesosat minulta löytyi lähes kaikki jo kaapista. Ilahduttavaa oli huomata, että kirjassa ei oltu lähdetty liikaa kikkailemaan, vaan tarjolla oli todella perinteisiäkin ruokia.
Lähdin kokeilemaan, miltä Parikan versio tästä klassikosta maistuu ja lopputuloshan oli odotetun hyvä! Tässä versiossa chilimaustettu fetajuusto toi mukavasti lisämakua piirakkaan. Mieleeni tuli, että tonnikalan tilalle sopisi varmasti hyvin myös kotimainen villikalasäilyke.
Tomaatti tuo mukavasti kosteutta, jota tuntuu paiston loppuvaiheessa olevan jo melkein liikaakin. Malta kuitenkin odottaa, että piirakka jäähtyy ja nesteet imeytyvät maustamaan pohjaa.
Paistoaika omalla uunillani oli alle reseptissä ilmoitetun 35 minuuttia. Pohjaa esipaistoin noin kahdeksan minuuttia.
Tonnikala-fetapiirakka
6 annosta
Ainekset
Pohja:
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl vettä
Täyte:
- 3 kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 prk tonnikalaa (150 g valutettuna)
- 1 rs kirsikkatomaatteja (200 g)
- 100 g chilimaustettua fetajuustoa kuutioituna
- 1 dl emmental-juustoraastetta
Valmistusohje:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Voitele halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa noin 5–10 minuuttia. Valmista täytteet sillä aikaa.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita ruokakerma joukkoon. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Valuta tonnikala ja leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi.
Ota pohja uunista ja täytä piirakka tonnikalalla, tomaateilla ja fetalla, ja kaada muna-kermaseos tasaisesti täytteille. Ripottele päälle juustoraaste.
Paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja pinta saanut kauniin värin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




