Täydellinen lounasruoka: Tämä nuudelisalaatti täyttää
Salaattiin käytettävät nuudelit kannattaa huuhtoa kypsinä ja maustaa topakalla kastikkeella.Nuudelisalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 200 g munanuudeleita
- 200 g kiinankaalia
- 1 porkkana
- 1 paprika
- ½ kurkkua
- ½ ps (100 g) pakasteherneitä
- 2 dl tuoretta korianteria, minttua ja/tai thaibasilikaa silputtuna
- 2 kevätsipulia
- 1 dl suolapähkinöitä
- Kastike
- 3 rkl soijakastiketta
- 2–3 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl limettimehua
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1–2 tl sokeria
Valmistusohje
Sekoita kastikkeen aineet salaattikulhossa.
Murra nuudelilevyt muutamaan palaan, sillä lyhempiä nuudelirihmoja on helpompi syödä. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä, huuhdo kylmällä vedellä ja kääntele ne kastikkeen joukkoon.
Leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi kuorittu porkkana, paprika ja kurkku. Sulata herneet. Hienonna yrtit ja kevätsipulit. Kääntele kasvikset nuudeleiden joukkoon. Tarkista maku ja ripottele päälle pähkinöitä.
Tarjoa sellaisenaan tai aterian lisäkkeenä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

