Porkkanat kookoskastikkeessa
Porkkanoista ja kookoskermasta syntyy ihanan makuinen kastike, kun maustaa sen aasialaisittain chilillä, valkosipulilla, hunajalla ja limetillä.
Makeantuliset kookosporkkanat maistuvat ihanilta vaikkapa paistetun broilerin kera. Kuva: Carolina HusuPorkkanat kookoskastikkeessa
4 annosta
Ainekset
- 600 g porkkanoita
- 1 prk (250 ml) kookoskermaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- ½–1 punaista chilipalkoa
- 2 valkosipulinkynttä
- ¾ tl suolaa
- ½ limettiä
Lisäksi
- noin 1 dl korianteria silputtuna
Valmistusohje
Kuori porkkanat ja leikkaa ne vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Keitä porkkanat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi (noin 8 minuuttia). Valuta porkkanat ja kumoa ne takaisin kattilaan.
Lisää kattilaan kookoskerma, hunaja, viipaloitu chili, puristetut valkosipulinkynnet ja suola.
Hauduttele reippaalla lämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Kookoskerma saa kiehua hieman kasaan.
Lisää limetin raastettu kuori ja mehu. Hauduta vielä hetki. Kääntele joukkoon korianteri. Tarkista maku.
Tarjoa aasialaisittain valmistettujen kala- ja broileriruokien lisäkkeenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
