Raparperibooli
Raparperibooli on kauniin keväinen juhlajuoma.
Pakastemansikat korvaavat jääkuutiot raparperiboolissa. Samalla makea mansikka pehmentää raparperin kirpakkuutta. Kuva: Jaana KankaanpääRaparperibooli
10 annosta
Raparperimehu
- 2 l raparperipaloja
- 1 l vettä
- 4 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
Booli
- 5 dl raparperimehua
- 5 dl vettä
- 5 dl omenatäysmehua
- 1 l sitruunanmakuista kivennäisvettä
- pakastemansikoita
- jäitä
Valmistusohje
Kiehauta vesi. Lisää joukkoon raparperit. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siivilöi mehu toiseen kattilaan, sekoita joukkoon sokerit. Kuumenna, kunnes sokerit sulavat. Sekoita boolin ainekset keskenään. Pullota loppu raparperimehu.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

