Sillitartar setsuurilla
Kananmunasta, punasipulista, omenista ja sillistä tehty tartar maistuu mahtavalta alkupalalta joko paahdetun mausteleivän tai keitettyjen perunoiden kera.
Paahda joululimppupalat voinokareessa pannulla ja lusikoi päälle tosi maukasta sillitartaria. Kuva: Sanne KatainenSillitartar setsuurilla
noin 10 annosta
Ainekset
- 1 pkt (150 g) matjessilliä
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- ½ punasipulia
- 1 hapahko omena
- mustapippuria myllystä
- 1 prk (120 g) smetanaa
- ½ dl ruohosipulia
Lisäksi
- noin 5 viipaletta setsuuria
Valmistusohje
Leikkaa silli pieniksi kuutioiksi, samoin munat, sipuli ja omena.
Yhdistä aineet ja mausta.
Vaahdota smetana ja sekoita sillisseos mukaan. Anna tekeytyä peitettynä jääkaapissa.
Paahda setsuuripalat voissa pannulla ja levitä tartaria leivälle. Koristele ruohosipulisilpulla.
Vinkki! Tartarin voit tarjota myös sellaisenaan perunoiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

