Fazer nostaa särkipullat lounaslistalle
Fazerin kertoo laajentavansa kotimaisen kalan tarjontaa Amica-ravintoloissa. Lounaslistoille on luvassa jopa särkipullia ja haukimureketta.Kotimainen kala on terveellistä ravintoa, mutta sen tasainen saatavuus ja hinta ovat valtakunnallisesti toimiville ammattikeittiöille haaste.
Ruokalistoja laaditaan Amica-ravintoloissa myös kasvisten, juuresten ja marjojen sesonkien mukaan, mikä pienentää aterioiden hiilijalanjälkeä.
Kotimaisten raaka-aineiden osuus Amica-ravintoloissa on 60–70 prosenttia.
Myös luomua pyritään lisäämään, vaikka esteinä ovat tuotekehitysjohtaja Marianne Nordblomin mukaan heikko saatavuus ja korkea hinta.
Raaka-aineita pitäisi ostaa 700 ravintolaan, joissa ruokailee päivittäin noin 150 000 ihmistä.
Fazer Food Servicesin tavoitteena on liittyä ensi vuoden alusta ammattikeittiöiden Portaat luomuun -ohjelmaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
