Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Lyijyn käytön rajoittamista koskevia siirtymäaikoja on jälleen viilattu uudessa ehdotuksessa
Tilaajalle
|
300 biisonia laiduntaa tällä tilalla 180-senttisen aidan suojissa – eläin on luokiteltu Ranskassa vaaralliseksi
Kotimainen kala
Kalastus
|
Kotimaisen kalan kulutus vähentynyt huimasti 2010-luvun alusta – nyt kalan kulutustilasto lakkautetaan
Ruoka
|
Kotimaan järvet ovat täynnä kalaa, mutta kaupan hyllyt notkuvat tuontitonnikalasta – pohjoiskarjalainen yritys keksi ratkaisun ristiriitaan
Ruoka
|
Jarmo Pitkänen jalostaa Kuusamossa villikalaa – ”Mietimme, miten haukivonkaleet saataisiin uimaan ravintoloiden listoille”
Erä
|
Suomen Vapaa-ajankalastajat ja Martat kannustavat suomalaisia kalastamaan – "Varautuminen kalastamalla on uusvanha kansalaistaito”
Kalastus
|
Tuontikalaa kuluu tuhansista järvistään tunnetussa Suomessa kaksinkertainen määrä kotimaiseen verrattuna – näin kotimaisen kalan kulutusta voitaisiin lisätä
Erä
|
Kalatalouden keskusliitto ilahtui hallitusohjelman kalastusta koskevista kirjauksista
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Kaksi kolmasosaa suomalaisten syömästä kalasta tuodaan ulkomailta – kotimaista kalantuotantoa halutaan trimmata vastamaan paremmin kysyntään
Elintarviketeollisuus
|
Hyljeksityistä pikkukaloista tehdyt suikaleet ja nyhtö tulevat kauppoihin – tavoitteena syrjäyttää tonnikala
Tilaajalle
Kalastus
|
Tavoitteena valtakunnallinen hanke kotimaisen luonnonkalan käytön edistämiseen
Kalastus
|
Syömästämme kalasta yli 70 prosenttia tuontitavaraa – luonnonkalan pyyntiä voitaisiin Suomessa merkittävästi lisätä
Ympäristö
|
Kalankasvattajaliitto: ”Vaatimus kalankasvatuksen siirtämisestä pelkästään kiertovesilaitoksiin unohtaa todellisuuden ja taloudelliset resurssit”
Ruoka
|
Pelkät puhe kotimaisen luonnonkalan puolesta eivät riitä – hylje- ja merimetsokantoja on voitava karsia kalatalouden turvaamiseksi, vaatii alan asiantuntija
Reseptit
|
Kalaseljanka
Kalankasvatuksessa vain luvat puuttuvat
Kuka ostaa enää tonnikalaa?
Sushibuumille ei näy loppua – S-kaupoissa myynti kasvanut 1853 prosenttia korona-aikana
Kolumni
Katja Lamminen
Tuhansien järvien maassa käytetään tuontikalaan miljoona euroa päivässä: "Sitä syödään mitä on tarjolla"
Kotimaisen kalan kulutus halutaan kaksinkertaistaa – vuotuisesta kalansaaliista vain kolmisen prosenttia nautitaan lautasilta
Kalankasvatus valuu muualle
Hallituksen tavoite: Syö puolet enemmän kalaa ja pääosin kotimaista – kulutuskasvu pelastaisi kala-alan, mutta vaatii lisää kasvatuslupia
Mitä opiskelijakeittiöön tonnikalan tilalle? Ruokaoivalluskisa haastaa nuoret keksimään kotimaisia järvikalaruokia ja vähentämään leipähävikkiä
Puumalassa lohi ui vastavirtaan, ja se tekee lihasta tiiviin
Ruokakaupoissa näkyvät nyt nämä kolme vahvaa trendiä – S-ryhmä avaa myyntilukujaan
Kalankasvatuksen kohtalon ratkaiseva ohjelma eteni lausunnoille: kotimaisen kalan liikevaihto miljardista 1,7 miljardiin euroon
Lisää kotimaista kalaa lautaselle: Loisi työpaikkoja ja laskennallisia terveyshyötyjä 1–2 miljardilla eurolla
Kolumni
MT toimitus
Kotimaisen kalan käyttö syytä tuplata
Kotimainen kalankäsittelyopas innostaa ongelle – suomustaminen sujuu vaikkapa painepesurilla
Liperiläinen kalatukku siirtyi pyörien päälle – "Korona vauhditti investointipäätöksen tekemistä, sillä periksi ei haluttu antaa"
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Kotimaisen kalan käytön lisäämiselle ei edellytyksiä
Tukkujen ja keskusliikkeiden juhlapuheet kotimaiseen kalaan liittyen eivät kohtaa tekoja – kotimaisen kuhan kalastajahinta romahti 30 prosenttia ja tiskille nostetaan virolaista kuhaa
Kolumni
MT toimitus
Lisää kotimaista kalaa pöytään
Pro Kala ry: Kotimainen kala sätkisi työllisyyden nousuun
Kolumni
Sari Penttinen
Kalatiski joutui halpuutuksen hampaisiin
S-ryhmä: Kalan myynti nousi kymmeniä prosentteja
S-ryhmä laskee kotimaisen kalan hintaa ja lisää valikoimaa
Kolumni
MT toimitus
Kotimaisella kalankasvatuksella suuria etuja
Kotimaisen kalan osuus jalosteista kasvoi, norjalainen lohi väheni
Tilaajalle
Kalakauppias harmittelee: Tiedonpuute vaivaa kuluttajaa kalaostoksilla – tuontikala jyllää
Tilaajalle
Osuuskaupassa haluttaisiin lisääkin paikallista – "Keskimaa ei koskaan lähde Keski-Suomesta"
Tilaajalle
Sushirasiasta löytyy nyt jo suomalaista kirjolohta ja siikaa – seuraavaksi ehkä särkisurimia
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Kohtalon kysymys – hylkeet vai kotimainen kala?
Kolumni
MT toimitus
Ei-toivottuja ruokavieraita
Kolumni
MT toimitus
Roskalahna herkuksi
Milloin viimeksi valmistit ruokaa kotimaisesta kalasta? Herkuttele helmikuussa madekeitolla, ahvenwallenbergeilla ja fetamuikuilla
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Ruokatase miinuksella – lihatilat lopettavat ja kala päätyy rehuksi
Suomen Kuvalehti: Norjan lohen pörssihinta romahti puoleen
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Pelkät puheet eivät elvytä kalataloutta
Kolumni
MT toimitus
”Pyydä ja päästä” -kalastus sopii huonosti Suomeen
Kolumni
MT toimitus
Avoin kirje ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle
Kotimainen kala kunniaan
Kalan pyyntipäivää ei tarvitse enää ilmoittaa, mutta kuluttajalla on oikeus tietää
Tilaajalle
Kalastaja Ylessä: "Thaimaalaisilta pitäisi ottaa mallia, miten kaloja käytetään"
Tilaajalle
Suomen tärkeimmän saaliin kalastajille ongelmia: Silakasta saatava hinta laski 20 prosenttia
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Kotimainen kala voittaa tuodun
Hauki on hyvä kala! Mummon reseptit nousussa taas
Timjamiöljyä, karitsaa ja valkoviini-voikastiketta
Markkinoilta vauhtia kala-alalle
Kotimainen kala maistuisi – Sodankylä kutsuu pyytäjiä
Kotimaista ammattikalastusta ja kalankasvatusta arvostetaan
Kotimaista kannattaa suosia myös kalaruuissa
Fazer nostaa särkipullat lounaslistalle