Viktorian kookosherkku
Joulun jälkiruokaan voi osan puuromaidosta korvata kookoksen makuisella kermalla ja tarjota puuron raikkaan mansikkasoseen kanssa. Puuromanteli löytyy jokaisen annoksen päältä paahdettuina lastuina.Viktorian kookosherkku
10 annosta
Ainekset
- 2 dl puuroriisiä
- 2 dl vettä
- 6 dl kevytmaitoa
- 1 prk (2,5 dl) kermaista kookosta
- ripaus suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl mantelilastuja
- Tarjoiluun
- sokeroitua mansikkasurvosta
Valmistusohje
Keitä riisit puolikypsiksi vedessä, kunnes neste on imeytynyt, noin 5 minuuttia. Lisää maito ja kermainen kookos. Keitä kypsäksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, noin 20 minuuttia. Lisää puoli desiä maitoa, jos puuro tuntuu liian paksulta. Mausta ja jäähdytä puuro kylmäksi.
Kaada tarjoilukulhoon tai jaa annosmaljoihin. Ripota päälle pannulla paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa sokerilla maustetun mansikkasurvoksen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

