Sieni-hirvimurekerulla yhdistää syksyn maut
Hirvimureke täytetään loistavan sienisyksyn sadolla.
Metsäsienet antavat hirvimurekkeelle pikantin maun, joka vaihtelee käytettyjen sienten mukaan. Erinomaisia murekkeeseen sopivat esimerkiksi mustavahakkaat ja herkkutatit. Kuva: Sanne KatainenMurekkeeseen sopivat erinomaisesti kuivatut mustavahakkaat sekä herkkutatit, mutta jos näitä ei ole, niin myös suppilovahveroita voi käyttää. Mureke on helppo ja nopea valmistaa, ja sen kanssa maistuu perinteinen ruskea kastike.
Sieni-hirvimurekerulla
4 annosta
- Ainekset
- 500 g hirvenjauhelihaa
- 1 ps sipulikeittoaineksia (esim. Sysmän luomu)
- 1 kananmuna
- Täyte
- 1 ½ dl kuivattuja metsäsieniä, esim. mustavahakkaita tai herkkutatteja
- 1 sipuli
- 2 tl öljyä
- ½ tl suolaa
- 1 dl ruokakermaa
Valmistusohje
Peitä täytteen sienet vedellä noin tunti ennen ruoanvalmistusta ja anna vettyä.
Sekoita jauhelihaan sipulikeittoaines ja muna. Anna vetäytyä täytteen valmistelun ajan.
Valuta sienet, mutta säästä vesi. Purista sienistä ylimääräinen vesi pois ja hienonna sienet tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää sienet ja sipulit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää mausteet ja kerma. Anna hautua hetki ja siirrä pois levyltä. Täytteen tulee olla muhennosmaista. Jos se kuivuu liikaa, niin lisää tilkkanen sienten liotusvettä.
Taputtele jauhelihamassa pellillä olevan leivinpaperin päälle noin 20 × 30 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle sieniseos, mutta jätä leveiltä sivuilta noin 3 cm ilman täytettä. Kääri leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi kääretortun tapaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa murekerullan kanssa ruskeaa kastiketta sekä keitettyjä perunoita.
Vinkki: Sipulikeittoaineksessa on suolaa, joten murekemassa ei kaipaa muuta lisättyä suolaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

