Kuningatarkukot

Ruiskuoren alla marjat muhivat suussasulaviksi ja vaniljajäätelö viimeistelee makunautinnon.
Ruistaikinapeitteen alla marjoista syntyy suussa sulavaa lusikoitavaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuningatarkukot

6–8 annosta

Pohja

  • 125 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl ruisjauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 2 ½ dl mustikoita
  • 2 ½ dl vadelmia
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Painele kaksi kolmasosaa taikinasta uunikestävien annosvuokien (halkaisija noin 8 senttimetriä) pohjalle ja reunoille. Kauli loput taikinasta kahden kelmun välissä ohueksi levyksi, josta saat kannet.

Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita marjojen joukkoon sokerit ja perunajauhot. Jaa seos vuokiin. Käytä yhtä vuokaa muottina ja paina kansilevystä kukoille kannet. Painele kannet kiinni.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai vatkatun vaniljakastikkeen kera.