Ahvenenmätileivät
Mätileivät ovat helppoa juhlatarjottavaa.(2 alkupala-annosta)
1 dl pakastettua ahvenenmätiä
50 g smetanaa
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
0,5 tl sitruunamehua
kourallinen silputtua ruohosipulia
4 viipaletta perunalimppua
10 g voita
Koristeeksi:
kevään villiyrttejä
Sulata mäti jääkaapissa. Valuta sitä hetki tiheässä siivilässä tai suodatinpussissa ennen kuin lisäät siihen smetanan ja mausteet. Anna mätitahnan jähmettyä jääkaapissa.
Ota perunalimppuviipaleista piparimuotilla neljä sydämenmuotoista leipää ja voitele ne kevyesti voilla.
Laita leiville mätipäällyste ja koristele kevään villiyrteillä tai vaikkapa koivun hiirenkorvilla. Tarjoile heti joko sellaisenaan tai salaattipedillä.
Vinkki! Jos teet mätileipiä enemmän ja tarjoat ne vaikkapa kuohuviinin kanssa perhejuhlien pikkupaloina, säilytä ne tarjoiluhetkeen asti jääkaapissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

