
Video: Näin silakasta syntyy hienostunut herkku suolalla ja sokerilla – lisänä etikkakurkut ja mätimousse
Vuoden Kokki Kalle Tanner näyttää, miten silakan voi helposti maustaa ja paahtaa.Vuoden Kokki Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija Noora Sipilä valmistavat silakkafileistä sokerisuolattuja silakoita, jotka vielä kevyesti paahdetaan. Kaunis alkupala-annos rakentuu silakkafileistä, silakanmätimoussesta ja mummonkurkuista.
Sokerisuolatut silakat
Ainekset
300 g nahallisia silakkafileitä
30 g suolaa
30 g sokeria
Valmistusohje
Huuhtele nahalliset silakkafileet ja siisti fileiden reunat.
Sekoita suola ja sokeri ja peittele silakat seoksella kauttaaltaan.
Anna maustua 2 tuntia. Huuhtele silakat sokerisuolasta ja kuivaa hyvin.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ripota vähän suolaa pannulle.
Hiillosta silakat nopeasti nahkapuolelta.
Etikkakurkku
Ainekset
1 avomaankurkku
2 rkl sokeri
2 rkl väkiviinaetikka
2 rkl vesi
Valmistusohje
Yhdistä vesi, etikka ja sokeri kannellisessa rasiassa ja sekoita niin että sokeri liukenee.
Leikkaa kurkku pitkittäin viipaleiksi ja laita marinadin kanssa rasiaan.
Sulje kansi hyvin ja hölskytä kurkkuja voimakkaasti marinadissa muutaman kerran.
Silakanmätimousse
Ainekset
100 g silakanmätiä
1 pnt ruohosipuli
200 g ranskankermaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
Valmistusohje
Vatkaa ranskankerma löysäksi vaahdoksi.
Sekoita mäti ja hienonnettu ruohosipuli joukkoon, mausta mustapippurilla ja suolalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

