Sieni-perunagratiini
Tämä sieni-perunapaistos saa makunsa yrteistä ja mozzarellajuustoraasteesta, joka myös mehevöittää gratiinin.
Peruna-sienigratiini saa makua kuusi kuukautta kellaroidusta punaleimaemmentalista. Kuva: Jaana KankaanpääSieni-perunagratiini
4–5 annosta
Ainekset
- 3 dl esikäsiteltyjä sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita
- 2 sipulia
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 rkl voita
- pari timjaminoksaa
- 1 rkl suolaa
- 1 l karkeaksi raastettua tai suikaloitua perunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 pussi (150 g) mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje
Kiehauta esikäsitellyt, hienonnetut sienet sekä kuutioidut sipulit voissa. Mausta seos pippurilla, timjamin oksista riivityillä lehdillä sekä suolaripauksella.
Huuhdo raastetut perunasuikaleet lävikössä kylmällä vedellä. Valuta hetki. Kerrostele voideltuun uunivuokaan sieni-sipuliseos, perunasuikaleet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kermamaito vuokaan.
Kypsennä 174 asteessa noin 40 minuuttia. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Nosta lämpö 200 asteeseen ja kypsennä vielä noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
